Droombijeenkomst Spoorgroen

In samenwerking met Gemeente Groningen organiseerden we een droombijeenkomst met kinderen. Het doel is de realisatie van een aantrekkelijk Spoorgroen voor alle leeftijden. Kinderen hebben hun eigen ideeën over de vormgeving van hun wijk. Daarom is het een goed idee om dit mee te nemen in het proces.

Natuurspeeltuin Oerrr

De kinderen hebben bij natuurspeeltuin Oerrr Kardinge gespeeld. Dit is een plek waar ze zich helemaal kunnen uitleven in de natuur. Geen strakke speeltoestellen, maar een plek waar ze kunnen uitwaaien, ontdekken en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ze mogen er hutten bouwen, ravotten, spelen met zand en er is een waterloop waar kinderen zelf water in kunnen pompen. Het is een mooie inspiratiebron voor Spoorgroen. We waren benieuwd naar de favoriete speelattributen van de kinderen. Waar hebben ze behoefte aan, wat trekt hun aandacht en wat laten ze links liggen?

Groen kapitaal

Het doel van het ontwerp voor het Spoorgroen is om kinderen spelenderwijs de natuur te laten ontdekken. Dit doen we niet per se door speeltoestellen te plaatsen, maar door aantrekkelijke plekken te maken in het groen. Denk bijvoorbeeld aan speelbosjes of paden door het groen om te ravotten. Hierbij maken we gebruik van het bestaande groene kapitaal. De droombijeenkomst gaf inspirerende inzichten.

De droombijeenkomst is onderdeel van het wijkvernieuwingsproject Selwerd waar we bij betrokken zijn. Houd onze website in de gaten voor regelmatige updates. In de komende maanden gaan we namelijk verder met het maken van een modellenstudie en schetsontwerp. Zie bijvoorbeeld ‘Plant je vlag in het Spoorgroen’.