Het gaat om de details

Afgelopen week hebben we een aantal verhardingspatronen voor het ontwerp van de omgeving van het nieuwe Werelderfgoedcentrum Waddenzee lauwersoog getest. Met dank aan Struyk Verwo Infra konden we op hun fabrieksterrein in Tiel de door ons geselecteerde stenen in verschillende patronen in een proefopstelling samenstellen. Met het verhardingsontwerp voor het Werelderfgoedcentrum willen we door verschillende zwemen van grijstinten een referentie maken naar het droogvallend wad.  Door verschillende combinaties en mixen te testen hebben we de juiste samenstelling kunnen maken. Nu gaan we door met detailleren en daarna bouwen.
LAOS werkt in opdracht van Stichting WEC en gemeente Het Hogeland aan het ontwerp voor de openbare ruimte rond het Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog. We laten ons inspireren door de functie van het gebouw en de samenkomst van verschillende landschappen op deze plek: De Waddenzee, het Lauwersmeer en het dijkenlandschap. Afgelopen 23 maart is de bouw van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog gestart.
De werkzaamheden en overige informatie over het project zijn op deze website te volgen: https://wec-waddenzee.nl/#locatie
Detail verhardingsontwerp Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog