LAOS ontwerpt buitenruimte nieuwe Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog

Afgelopen week verscheen het nieuwe ontwerp voor het Werelderfgoed centrum Waddenzee in Lauwersoog in de krant. Het Deense bureau Dorte Mandrup heeft voor dit bijzondere project een bijna volledig houten gebouw ontworpen. LAOS werkt in opdracht van Stichting WEC en gemeente Het Hogeland sinds het begin van dit jaar aan het ontwerp voor de openbare ruimte rond het gebouw. We laten ons inspireren door de functie van het gebouw en de samenkomst van verschillende landschappen op deze plek: De Waddenzee, het Lauwersmeer en het dijkenlandschap.

LAOS werkte eerder al aan de visie voor de haven van Lauwersoog (PROloog), de herinrichting van de Robbengatsluis en de herinrichting van de Strandweg in Lauwersoog.

Lees hier een recent verschenen artikel over dit onderwerp.