Gezondheidspark Hengelo – De Eik

Voor het Gezondheidspark is een inrichtsplan voor de diverse buitenruimten gemaakt bij de bestaande bouwplannen. Het gezondheidspark bestaat uit een kantoor, diverse wooneenheden, een behandel- en schoolgebouw.

De doelgroep is jongeren met opvoedkundige moeilijkheden. Er is speciaal onderwijs binnen hetzelfde cluster en alle overige voorzieningen zijn in het gezondheidspark te vinden.

De buitenruimten zijn ingevuld met het oog op het Twentse landschap, waarbij de gebouwen zoveel
mogelijk in het landschap zijn gezet. Door de terrassen en pleinen van het school- en behandelgebouw te omsluiten met coulissen van hagen is een geleidelijke overgang tussen privé en openbare ruimte gemaakt. Hiermee ontstaat het beeld dat de ruimte verder loopt zodat het opgesloten zitten in de inrichting niet wordt benadrukt.

De buitenruimtes zelf zijn zo open en overzichtelijk mogelijk gemaakt, zodat de jongeren vrije speelruimte hebben en de begeleiders goed overzicht hebben.

De voorruimte van het kantorencomplex is zo opgezet dat het een formele ontvangstruimte bij de entree vormt, en tevens een informele ontmoetingsruimte onder de bestaande eikenbomen voor het personeel tijdens de lunch.

Gezondheidspark Hengelo – De Eik

Opdrachtgever
SBH Architecten
Samenwerking
-
Locatie
Hengelo
Jaar van uitvoering
-
Jaar van oplevering
2009