Meerstad is de ideale combinatie van buitenleven en het goede van de stad

Meerstad heeft zodoende een bijzonder karakter. De kern van Meerstad wordt gevormd door het Woldmeer, dat niet alleen gebruikt zal worden door bewoners van Meerstad, maar ook door mensen wonend in het oostelijke deel van de stad Groningen en omliggende dorpen. Het meer geeft een gevoel van ruimte. Het verbreedt letterlijk de horizon. Daarnaast daagt het meer zowel winters als zomers uit tot activiteit. Meerstad is daarom een gezonde plek om te leven. Naast de ruimte op het water komt er in de omgeving alle mogelijkheid tot bewegen en genieten. Het landschap rondom wordt goed ontsloten voor de recreant en is gekoppeld aan de grootschalige naastgelegen natuurgebieden van het Roegwold.

De woningdichtheid in Meerstad is, vergeleken met stedelijk gebied, laag waardoor het landschap als het ware al bij de voordeur begint. Elke buurt is anders en verschilt in sfeer en dichtheid. Landschappelijke dragers zorgen voor de identiteit van Meerstad als geheel. Dagelijkse voorzieningen, zoals scholen, winkels, zorg en sportclubs, zijn allemaal aanwezig.

Park Meerstad krijgt meer en meer vorm. Geïnteresseerd?
https://www.meerstad.eu/volg-de-ontwikkeling-van-park-meerstad/

 

Groenewei

In Groenewei zullen ruim 300 woningen worden ontwikkeld voor een diversiteit aan doelgroepen. Naast deze woningbouwopgave zal een voorzieningencluster met ruimte voor een basisschool, kinderdagverblijf, een supermarkt en een gezondheidscentrum worden gerealiseerd. Groenewei staat met het gezicht naar Park Meerstad en het Woldmeer. De andere randen zijn gericht op het omringende landschap. De binnenwereld bestaat uit een reeks groene hoven.

De Zeilen

We streven in De Zeilen naar een duidelijk herkenbaar karakter voor de wijk. Het landschap heeft hier een centrale rol in. Om dit te bereiken is daarnaast onder meer de materiaalkeuze voor de bebouwing beperkt en worden deze vormgegeven in een eenvoudige en heldere hoofdvorm. Deze beperkingen bieden op de schaal van de deelgebieden ruimte voor verscheidenheid en variatie. De deelgebieden van De Zeilen zijn: wonen aan het Woldmeer, bosrijk wonen in de groene lijst, landschappelijke overgang naar de Harksteder Broeklanden.

Meerstad

Opdrachtgever
Bureau Meerstad
Samenwerking
De Zwarte Hond & Gemeente Groningen
Locatie
Meerstad
Jaar van uitvoering
n.v.t.
Jaar van oplevering
2016-heden