Het dorpsfonds Haren heeft van de gemeente Haren de vraag gekregen een tijdelijke inrichting voor het Raadhuispleinplein te maken waardoor de verblijfskwaliteit van het plein toeneemt en de huidige functies hun plek op goede wijze kunnen vinden.

In het vroege voorjaar van 2016 is samen met het dorpsfonds dit plan opgesteld. Aan de basis staat een analyse die het dorpsfonds heeft opgesteld met betrekking tot het functioneren en de kwaliteit van het plein.

Er is een structuur van lijnelementen over het plein gelegd om de nieuwe elementen te ordenen. Hiermee kan een verdeling worden gemaakt in het plein tussen een groter open deel en een deel met een specifieker verblijfskarakter. De aanwezige bakken met naaldbomen worden ingezet om het plein af te schermen van het parkeren.

Een tweede lijn met bakken vormt de scheiding met het verblijfsdeel aan de zijde van Intermezzo. Hier worden twee grote langwerpige plantenbakken geplaatst met een grote brede betonrand waarop kan worden gezeten.

Het grote element is gevuld met gras, waarop gelopen en gelegen kan worden Het kleinere element heeft een vaste planten border. Samen zorgen de elementen voor meer verblijfskarakter op het westelijk deel van het plein.

Langs de zuidelijke gevel worden grote ronde plantenpotten geplaatst met grote meerstammige struiken of kleine bomen met bladeren en bloesem.

De open ruimte voor het gemeentehuis is gereserveerd voor de markt, feesten en bijzondere evenementen.

Raadhuisplein Haren

Opdrachtgever
Dorpsfonds Haren
Samenwerking
N.v.t.
Locatie
Haren
Jaar van uitvoering
2016
Jaar van oplevering
2016