Feestelijke opening appartementengebouw van Houtenlaan

Vorige week maandag was de feestelijke opening van het nieuwe appartementengebouw aan de van Houtenlaan in Groningen. Het door Zofa architecten ontworpen gebouw staat op de plek waar eerst het zustergebouw van het Rooms Katholieke Ziekenhuis stond.

In opdracht van Nijestee hebben wij de buitenruimte voor dit gebouw ontworpen. De buitenruimte van dit project bestaat uit drie zones, namelijk het voorterrein, de zij- en achterkant van het gebouw, en een parkeerbos aan de andere zijkant van het gebouw. In het ontwerp van de buitenruimte is veel rekening gehouden met het klimaat en weersomstandigheden, ook is er door gebruik te maken van een variatie aan beplanting een grote biodiversiteit gecreëerd. De beplanting wordt dit najaar erin gezet. Komend voorjaar zal het geheel mooi in bloei staan.

Bij de opening stonden hapjes en drankjes klaar voor de ontwikkelaars, architecten en andere partijen die betrokken waren bij de ontwikkeling en de bouw van het project. Vanaf dit jaar zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in dit mooie, nieuwe gebouw.