Folly Art Norg 2022

Een bouwwerk met opzet zonder functie, landschap art, architectuur en kunst in de openbare ruimte. Het doel van de folly’s is het vertellen van een verhaal, het zijn creaties zonder nut, waardoor een moment van bezinning en reflexie wordt gecreëerd.

In augustus 2022 organiseert Folly Art Norg voor de vierde keer deze mooie wandelroute van circa 7 kilometer langs 17 verschillende folly’s.

Mathijs heeft dit jaar samen met Haiko Meijer – oprichter van Onix NL, Annemiek Rens – hoofdconservator Drents museum Assen en Gert-Jan Mulder – scenograaf locatietheater en gepensioneerd docent Academie Minerva plaatsgenomen in de jury.
Hij is erg enthousiast over de wandeling die hij afgelopen week maakte. “Het zijn allerlei bijzondere objecten die diverse thema’s belichten. Thema’s die circulariteit, duurzaamheid, klimaatverandering of bijvoorbeeld onze omgang met het ecosysteem belichten. Ook zijn er poëtische folly’s langs de route te bewonderen en wordt het maatschappelijk debat belicht. Al met al een interessante wandeling die ervoor zorgt dat je gaat nadenken en reflecteren.”

Aankomende zondag is een spannend moment voor alle 17 ontwerpers want dan zal er door de jury een winnaar bekend gemaakt worden.

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Mathijs of ben je toe aan een moment van verstrooiing? Deze week kan de route nog gelopen worden. Bezoek de website van Folly Art Norg voor alle verder informatie.