Herontwikkeling terrein gemeentehuis Leek gegund

Klein Nienoord is ontworpen door LAOS en V8 Architects. Gemeente Westerkwartier heeft Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoedontwikkeling geselecteerd als ontwikkelaar voor de herontwikkeling. Wonen op een landgoed, hoe bijzonder is dat?
Tijdens onze verkenningen in het plangebied zagen we volop kansen om deze ‘landschapskamer’ weer deel uit te laten maken van het landgoed Nienoord. Onder andere door directe verbindingen met de groenstructuur van het landgoed te maken en de woningen én de buitenruimte daaromheen te ontwerpen volgens het motto ‘landgoed, woongoed’. In Klein Nienoord woon je in een park waarin de nabijheid van het landgoed en duurzame woonkwaliteiten zoals sociale verbinding en nabuurschap tot uiting komen. Het landgoed wordt een woongoed, met woningontwerpen die moeiteloos passen in de omgeving.
Wandelpaden houden het landgoed ook toegankelijk voor de Leeksters die langs de villa naar borg Nienoord wandelen. Met een autoluw en klimaatbewust ontwerp onstaat een openbare ruimte met hoge verblijfskwaliteit.