Informatiebijeenkomst voor bewoners en belanghebbenden voormalige melkfabriek Exloo

Bewoners en belanghebbenden uit of rondom Exloo zijn tijdens de informatieavond op 16 september langsgekomen om naar de nieuwe ontwerpen te kijken voor de buitenruimte en de woningen op het terrein van de voormalige melkfabriek. 

De ontwikkelende partij had deze bijeenkomst bij de melkfabriek in Exloo georganiseerd om buurtbewoners een inkijkje te geven in de veranderingen in hun buurt. De avond verliep uitstekend. Bewoners en potentiële kopers waren enthousiast over de plannen. Het was voor hen de uitgelezen kans om sfeer te proeven van de nieuwe omgeving en tevens een kijkje te nemen naar de nieuwe woningen. De groep was het volkomen met elkaar eens: het is een prachtig landschappelijke locatie om te wonen waarbij groen en rust elkaar versterken met een knipoog naar het Drentse landschap. Velen hebben zich ingeschreven voor de nieuwe huizen en zijn benieuwd naar de vervolgplannen.

Dit voorlopig ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met LYVR architecten. Er is een natuurlijke terreininrichting gemaakt waarbinnen de ecologische waarden versterkt worden. Woningen liggen in het open landschap. De overgang privé-openbaar is zacht van karakter, waardoor een ontspannen woonsfeer wordt gecreëerd. Deze woonsfeer zet in op een fijne mix van het collectieve en private.