Ontmoet stagiaire Rumna

We stellen je graag voor aan Rumna. Sinds een aantal maanden versterkt ze LAOS. Op dit moment studeert Rumna aan de Hogeschool Anhalt in Bernburg, Duitsland. In acht maanden hoopt ze haar master Landschapsarchitectuur te behalen. Ze komt uit de stad Calicut in India en heeft daar haar eigen architectuurbureau met haar man.

‘In Calicut, waar ik ben opgegroeid, zijn de openbare ruimtes niet goed gepland en wordt er weinig aandacht besteed aan de kwaliteit van het gebied. Daar richt ik me vooral op privéprojecten zoals residenties en groepshuisvesting. Ik denk dat het landschap in zekere zin veel potentie heeft. De invulling van de openbare ruimte is en blijft een uitdagende kwestie. Dat maakt de uitkomst telkens anders, gebaseerd op wat het landschap nodig heeft.’ Rumna vindt het interessant om meer te leren over Europese landschappen. ‘De kennis en ervaring die ik hier opdoe zou ik in India willen toepassen,’ vertelt ze. ‘In mijn thuisland kampen we momenteel met overstromingen. Het is interessant om te leren hoe de Nederlandse watersystemen werken.’

Heeft Rumna ook een favoriet project waar ze aan heeft gewerkt tijdens haar stage bij LAOS? Ze knikt. ‘Jazeker. Ik vond het erg leuk om aan een landschapsvisie in Meerstad te werken, omdat ik voor het eerst op grotere schaal aan de slag ging. Mijn favoriete onderdeel van het ontwerpproces is conceptuele tekeningen maken.’ Rumna is nog een paar weken bij ons. We wensen haar alvast veel succes met het vervolg van haar studie!