Presentatie Werkplaats Veenweide bij aftrap Netwerk Groeningen

Vrijdagmiddag 17 juni waren er zo’n 70 mensen aanwezig bij de aftrap van Netwerk Groeningen. Er stonden inspirerende sprekers en interessante rondleidingen op het programma die de deelnemers informeerden over en inspireerden door het verhaal van Groeningen. Elke deelnemer ontving een papieren versie van de belevingskaart. De kaart is ook online te bekijken.

Als eerste stelde dagvoorzitter Betty de Boer Henk Kosters voor. De oud-wethouder van de gemeente Noordenveld is de nieuwe voorzitter van het Platform Groeningen, waarin bestuurlijke afspraken worden gemaakt over de voortgang van Groeningen.

Nadat Riksta Zwart, die als directeur Waterbedrijf Groningen, het gezelschap ontving op haar waterwinlocatie, was ingegaan op het belang van Groeningen voor de watervoorziening werd door Mathijs verteld over de veengebieden als onderdeel van het water en bodem systeem van Noord NL. Hij deed dit vanuit onze betrokkenheid bij de ‘Werkplaats Veenweide’ die we in opdracht van het Ministerie van BZK, namens de Omgevingsagenda Noord afgelopen najaar hebben opgesteld.

Dit rapport is hier te downloaden.

Vervolgens vertelde Roos Galjaard, projectleider van Groeningen over de organisatie van Groeningen en riep iedereen op mee te doen.

Het tweede deel van de middag bestond uit een serie parallelle workshops. Waarna het geheel met een zonovergoten borrel eindigde. Tegelijkertijd is dit juist het begin van een nauwe samenwerking om een klimaatpositieve toekomst voor dit prachtige gebied te realiseren.

Meer informatie over Netwerk Groeningen is te vinden op https://groeningen.nu/