Stem voor de Kunst op Straatweken voor 11 juni!

Stem voor de Kunst op Straatweken voor 11 juni! Park Meerstad maakt kans om te winnen, stemmen kan via deze link. 

 

Park Meerstad wordt op het eerste gezicht meestal niet direct als kunstwerk herkend, vaak zien mensen het vooral als een park, een bijzonder park dat wel, maar toch een park. Echter is het park wel degelijk een kunstwerk, denkend aan de grootse land art projecten die in de jaren 60 werden opgezet door kunstenaars zoals Michael Heizer. Net als in Park Meerstad werden er bij deze projecten vele hoeveelheden grond verplaatst om tot een indrukwekkend resultaat te komen. Ook zijn er elementen toegevoegd, zoals in Park Meerstad het doorsnijdende fietspad, die het project een grootser en spannende beleving geven.

 

 

 

De grote inspiratiebron voor Park Meerstad was een geplooid laken, dit heeft gezorgd voor een ontwerp met veel reliëf. Om te zorgen dat het ontwerp ook heel exact zou worden uitgevoerd is er gewerkt met graafmachinesdie de hand van coördinaten wisten hoe de de hoogtes, laagtes en hellingen precies moesten worden. De vormen zijn vooraf ingeprogrammeerd om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Door de hoogteverschillen ontstaan er gradiënt die een afwisselend en dynamisch ecosysteem creëren. Dit zorgt voor een grote biodiversiteit, evenals verschillende ervaringen wanneer je het park in verschillende seizoenen bezoekt.

 

Meer lezen over Park Meerstad?

Lees hier een aantal publicaties.

LAOS werd de publiekswinnaar met Park Meerstad tijdens de Groninger Architectuurprijs 2021, lees hier meer.