Eemskanaalzone – Stad aan het water

Groningen groeit – en deze groei moet zorgvuldig en toekomstbestendig gefaciliteerd worden. De geleidelijk vrijkomende locaties in de Eemskanaalzone bieden de ideale ruimte om de uitdagingen die Next City formuleert aan te gaan. De programma’s wonen, bereikbaarheid, economie en gezonde stad krijgen hier een plek. En er ligt nú de opgave om Meerstad op een zorgvuldige en vanzelfsprekende manier ruimtelijk aan te haken op de stad.

De uitgangspunten voor de ontwikkelingsstrategie van de Eemskanaalzone komen voort uit twee belangrijke aanleidingen. Ten eerste de opgave van de groei van de stad en daaraan gekoppelde ambities die verwoord worden in Next City. Met in het verlengde daarvan het vinden van de nodige ruimte voor de programma’s wonen, bereikbaarheid, economie en gezonde stad. En ten tweede de zorgvuldige en toekomstbestendige verankering van Meerstad aan Groningen, een opgave die nu speelt.

Met het zorgvuldig combineren van deze twee opgaven in de Eemskanaalzone dient zich een kans aan die we niet mogen laten liggen: Groningen wordt weer een stad aan het water.

Eemskanaalzone – Stad aan het water

Opdrachtgever
gemeente Groningen
Samenwerking
De Zwarte Hond
Locatie
Groningen
Jaar van uitvoering
-
Jaar van oplevering
2017