Meerstad – Wonen in een stad aan het water

Meerstad is de ideale combinatie van buitenleven en het goede van de stad

Meerstad heeft zodoende een bijzonder karakter. De kern van Meerstad wordt gevormd door het Woldmeer, dat niet alleen gebruikt zal worden door bewoners, maar ook door mensen die wonen in het oosten van de stad Groningen en de omliggende dorpen. Het meer geeft een gevoel van ruimte en het verbreedt letterlijk de horizon. Bovendien daagt het meer zowel ’s winters als zomers uit tot activiteit, zowel op als rondom het water. Dit maakt van Meerstad een gezonde plek om te leven en te zijn. Naast de ruimte op het water komt er in de omgeving alle mogelijkheid tot bewegen en genieten. Het landschap rondom wordt goed ontsloten voor de recreant en is gekoppeld aan de grote naastgelegen natuurgebieden van het Roegwold.

De woningdichtheid is, vergeleken met stedelijk gebied, laag waardoor het landschap als het ware al bij de voordeur begint. Elke buurt is anders en verschilt in sfeer en dichtheid. Verder zorgen Landschappelijke dragers voor de identiteit van Meerstad als geheel. Bovendien zijn dagelijkse voorzieningen, zoals scholen, winkels, zorg en sportclubs, allemaal aanwezig in de nieuwbouwwijken van Meerstad.

Park Meerstad krijgt meer en meer vorm. Benieuwd naar de voortgang? klik hier!

Groenewei

In Groenewei zullen ruim 300 woningen worden ontwikkeld voor een diversiteit aan doelgroepen. Naast deze woningbouwopgave zal een voorzieningencluster met ruimte voor een basisschool, kinderdagverblijf, een supermarkt en een gezondheidscentrum worden gerealiseerd. Groenewei staat met het gezicht naar Park Meerstad en het Woldmeer, de andere randen zijn gericht op het omringende landschap. De binnenwereld bestaat uit een reeks groene hoven.

De Zeilen

We streven in De Zeilen naar een duidelijk herkenbaar karakter voor de wijk. Het landschap heeft hier een centrale rol in. Om dit te bereiken is onder meer de materiaalkeuze voor de bebouwing beperkt en worden deze vormgegeven in een eenvoudige en heldere hoofdvorm. Deze beperkingen bieden op de schaal van de deelgebieden ruimte voor verscheidenheid en variatie. De deelgebieden van De Zeilen zijn: wonen aan het Woldmeer, bosrijk wonen in de groene lijst en landschappelijke overgang naar de Harksteder Broeklanden.

Foto’s van de aanleg van De Zeilen vind je hier.

Meerstad – Wonen in een stad aan het water

Opdrachtgever
Bureau Meerstad
Samenwerking
De Zwarte Hond & Gemeente Groningen
Locatie
Meerstad
Jaar van uitvoering
n.v.t.
Jaar van oplevering
2016-heden