Tuin Lefier

Voor woningcorporatie Lefier maakten we voor de regionale vestiging in Stadskanaal een gevarieerde kantoortuin. De huisvesting van het kantoor is een omgebouwde school; het voormalige schoolterrein hebben we herontworpen als tuin. De tuin heeft een representatieve uitstraling, zorgt voor een uitnodigende en aangename entree en herbergt een grote verscheidenheid aan plekken voor medewerkers.

Van levendig naar rustig

In de tuin is een grote diversiteit aan functies ondergebracht, op basis van de wensen van medewerkers. De basisopzet van de tuin is een ordening van ‘druk’ naar ‘rustig’. Werkgerelateerde en sociale functies zoals de lunchplek, wachtplek en overlegplekken zijn dichter bij het gebouw gesitueerd. Plekken om je even terug te trekken liggen verder en meer uit het zicht van het gebouw. Ook zijn er plekken waar medewerkers zelf invulling aan kunnen geven. Iedere plek heeft bij zijn functie passende beplanting, vormgeving en kleurpalet. Deze zijn echter wel aan elkaar gerelateerd zodat de tuin eenheid en helderheid uitstraalt. Een ommetje loopt door de hele tuin langs alle verschillende plekken.

Kleuren van het logo

De omzoming van de tuin behoudt het zicht op het gebouw vanaf de straat, maar voorkomt directe inkijk in de serre. In de omzoming is een beplantingsschema toegepast waarbij de kleuren van de verschillende bloemen verwijzen naar de kleuren van het logo van de woningcorporatie.

Tuin Lefier

Opdrachtgever
Lefier
Samenwerking
N.v.t.
Locatie
Stadskanaal
Jaar van uitvoering
2017
Jaar van oplevering
2018