Annie was met Bouwvrouwen Noord op Campus Eemsdelta Groningen

Afgelopen donderdag woonde Annie een excursie bij van Bouwvrouwen Noord. Dit was op een wel heel speciale plek, namelijk de bouwplaats van Campus EemsDelta Groningen in Appingedam. Hier worden maar liefst vier scholen voor voortgezet onderwijs en mbo gebouwd. De campus biedt daarmee een gevarieerd aanbod van onderwijs, waarin de scholen samenwerken met elkaar én met verenigingen en bedrijven uit de regio. Dat klinkt als een prachtige belofte.

Na een introductie van de projectleider volgden er presentaties van maar liefst drie betrokken partijen: Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta, De Unie Architecten en de aannemer BAM Bouw en Techniek. Het dragen van een bouwhelm maakte het vervolgens mogelijk om door het ontwerp te lopen. Een goede manier om te zien hoe de scholen straks een eigen plek krijgen en tegelijkertijd gebruik kunnen maken van gezamenlijke faciliteiten als de sporthal, laboratoria, culturele ruimtes en een groene gezonde buitenruimte. Benieuwd naar het resultaat en de volgende excursie.

 

Bouwvrouwen Noord is een netwerkorganisatie van vrouwen werkzaam in de bouw. Tijdens bijeenkomsten bezoeken ze projecten voor inspiratie en wisselen ze informatie, kennis en ervaringen met elkaar uit. Geïnteresseerd? Bekijk de website hier.