Architectenweb Awards 2022 – Schoolgebouw van het jaar

Kindcentrum De Kronkelaar is genomineerd voor Schoolgebouw van het jaar. De inzendingen voor de prijs voor Schoolgebouw van het Jaar worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Op 12 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. In opdracht van Onix NL hebben wij de buitenruimte ontworpen.

Kindcentrum De Kronkelaar ligt midden in een prachtig parklandschap. De kinderen spelen vrij in deze karaktervolle omgeving. Het schoolplein heeft geen scherpe begrenzing, hekwerken ontbreken. Een padenstelsel fungeert als verhard schoolplein en dient tegelijkertijd als route voor de parkbezoeker. De paden slingeren subtiel om oude bomen heen en verbinden de verschillende speelplekken rondom de school met elkaar.

Dat het kindcentrum het uiterlijk heeft van een paviljoen is niet toevallig, het is een verwijzing naar het paviljoen dat hier voorheen stond, midden in het Park, door de bekende tuinarchitect Jan Vroom sr. ontworpen in de traditie van de Engelse landschapsstijl. Belangrijke kenmerken van Vrooms ontwerp zijn zichtbaar gebleven in de buitenruimte van De Kronkelaar.

Wilt u meer weten over dit prachtige project of over deze Award? Klik dan hier