Buitenruimte en binnenhof Werkhorstlocatie Veenoord in aanleg

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de aanleg van de buitenruimte en het binnenhof op de Werkhorstlocatie in Veenoord. Aan de Elzenstraat, waar vroeger school de Werkhorst stond, zijn 21 seniorenwoningen gebouwd. LAOS is gevraagd voor het opstellen van een ontwerp voor zowel de ruimte rondom de woningen als de inrichting van het binnenhof.

Rust en eenheid

Voor het ontwerp in Veenoord zijn we geïnspireerd door het Drentse landschap. Dat kent namelijk een grote afwisseling aan bijzondere natuurgebieden: van uitgestrekte heidevelden en bossen tot fraaie beekdalen. Dit is terug te zien in de hoger en lagergelegen delen van het ontwerp. De landschapsstijl van LAOS kenmerkt zich door rust, ontspanning en gebruiksgemak aan te brengen in het landschap. Dit creëerden we bij de Werkhorstlocatie door gedetailleerd te werken. Onder andere de bestrating en beplanting zijn tot in de puntjes uitgewerkt en dit heeft zijn doorgang gevonden in de uitvoering. Daarnaast kozen we voor grote groepen beplanting, waardoor er naast sfeerbeleving en groei rust en eenheid ontstaat. Het ultieme decor voor de Werkhorstlocatie.

Het binnenhof is inmiddels grotendeels aangelegd en de eerste bewoners hebben hun woning al betrokken. In de komende weken zal het terrein rondom de woningen verder worden aangelegd. Eind mei staat de oplevering gepland. We zijn erg benieuwd hoe de buitenruimte er volgend jaar uitziet op het moment dat de beplanting is aangeslagen en het geheel in bloei staat.

 

Lees hier meer over dit intrigerende project.