Feestelijke starthandeling bouw kindcentrum De Rietpluim

Vorige week maandag is onze collega Alaleh naar de starthandeling bouw van kindcentrum De Rietpluim geweest.

Samen met de leerlingen van de school en de peuters van de kinderopvang geven wethouder Jan Menninga, schooldirectrice Marcella Zuur en bestuurder van Kids2b Lenie van der Werf het startsein voor de bouw.

LAOS is verantwoordelijk voor het ontwerp van het buiten- en parkeerterrein rondom het centrum. De aanleiding voor dit project is de fusie van OBS De Garven en OBS De Vore.

Het ontwerp voor de school is geïnspireerd door een boerderij. Het wordt een compacte school, die samenkomen toejuicht, samenwerking binnen en buiten stimuleert en gebruik maakt van veel zonlicht. Ten opzichte van het huidige schoolgebouw wordt er met het nieuwe ontwerp veel ruimte vrij gemaakt op de kavel. Deze nieuwe openbare ruimte gebruiken we om programma voor de buurt toe te voegen, zoals school- en wijktuintjes, een boomgaard, een speelveld met verschillende elementen die sport en recreatie aanmoedigen. Zo wordt de school echt het hart voor de wijk. Doordat er in de omgeving veel groen en water is, fungeert het als de perfecte plek voor kinderen om zich ook buiten schooltijd te vermaken.