Lesgeven aan de IMC Weekendschool Groningen

‘Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven’. Dat is waar de IMC Weekendschool voor staat. Op de weekendschool ontmoeten jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar iedere zondag bevlogen professionals (vrijwilligers), die gepassioneerd vertellen over hun vakgebied. Door deze lessen verruimen ze hun maatschappelijke blikveld, ontdekken ze waar hun talenten en interesses liggen en verbeteren ze vaardigheden zoals samenwerken en onderzoeken. Zo bereiden de jongeren zich spelenderwijs voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: het maken van gemotiveerde keuzes voor de toekomst.

In Nederland zijn er tien IMC Weekendscholen waaronder eentje in Groningen. Afgelopen zondag hebben Mathijs en Quiryn een les mogen verzorgen over landschapsarchitectuur. In de les die zij hebben verzorgd lieten zij de leerlingen nadenken over het vormgeven van hun eigen straat en omgeving. Een van de onderdelen was het maken van een ‘moodboard’ waarin ze de sfeer en de elementen die ze in deze straat wilden hebben in beeld zouden brengen.

Wij hebben genoten van het enthousiasme van de kinderen en dragen het concept van de IMC Weekendschool een warm hart toe. Wij willen Louis Poulsen Lighting, Yalp, Goede Speelprojecten, Samson Urban Elements en Streetlife bedanken voor het leveren van promotiemateriaal waarmee de kinderen invulling konden geven aan hun moodboard.