LAOS en Vector-i presenteren plannen voor Dudok aan het diep, Parckade

Parckade, een park ontworpen voor de mens in de stad; jong en oud, lenig en stram. Zij kunnen hier straks speels en terloops aan hun gezondheid en vitaliteit werken in een park met zo veel mogelijk ruimte voor groen, sporten, spelen en ontmoeten. De vormgeving van Parckade is gericht op verblijven, omdat we geloven dat ontmoeten daaruit ontstaat. Parckade is ontstaan vanuit de hoofdvraag:

‘Hoe verenigen we het gezonde en het groene van het plantsoen met de vrijheid van een plein en met de tijdloosheid en de schoonheid van de prinsentuin tot een hoogwaardig speel- en ontmoetingspark waar het water voor iedereen bereikbaar is.’ 

Dit ontwerp toont onze visie op de Turfsingel. Welke parkvormen, functies, referentie of concepten we ook bedachten, we ontdekten iedere keer opnieuw dat de opgave vooral met verbinden te maken had. Verbinding tussen mensen, maar ook nieuwe verbindingen tussen de stad en de plek, tussen de stad en het water en tussen de delen van het park aan weerszijden van het Dudok gebouw. En dat is gelukt. 

We geven de kade kleur met dit groene ontwerp door de vele soorten kleurrijke beplanting. In duurzame zin is het ook een groen ontwerp omdat we vanuit onze drijfveer altijd proberen om te werken met (her)gebruik van lokale materialen. Ook daarin zien wij kansen.