LAOS ontwerpt plein en voorzieningencluster SuperHub Meerstad

We hebben het plein en het omringende voorzieningencluster van SuperHub Meerstad ontworpen. De SuperHub is een pioniersgebouw dat meegroeit met de wijk, dat voorziet in primaire levensbehoeften maar ook in ontmoeting, reuring en vertier. Met een weidse blik naar de omliggende natuur is SuperHub Meerstad een vernieuwend winkelconcept waar men niet alleen de dagelijkse boodschappen kan doen, maar waar ook een aanvullend programma wordt aangeboden. In eerste instantie gaat dit in ieder geval om een café en een gezondheidscentrum. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit bijzondere gebouw. De SuperHub wordt gebouwd door Brands Bouw.

Als alles volgens planning verloopt, wordt de SuperHub medio augustus 2022 in gebruik genomen. De nieuwe school IKC Groenewei krijgt ook zijn plek aan het plein waar ook de SuperHub wordt gerealiseerd. Ons buitenontwerp kenmerkt zich door bijzondere elementen. Denk aan een doorlopende verbindende vloer; een ‘tapijt’ van klinkers met een patroon van golven. Rond het schoolgebouw is er veel ruimte voor groen en ook hier zijn er recreatieve voorzieningen zoals een open grasveld, fietspaden en wandelroutes grenzend aan Park Meerstad.

Dit is niet het eerste project in Meerstad waar we bij betrokken zijn. Eind september werden we bekroond tot online publiekswinnaar van het project ‘Park Meerstad’ tijdens de uitreiking van de Groninger Architectuurprijs 2021. Lees hier meer.

 

Meer lezen over SuperHub Meerstad:

De Zwarte Hond

MWPO

Meerstad

OOG 

Dagblad van het Noorden