LAOS tipt – Silence of the Tides in de bioscoop

LAOS tipt…

Silence of the Tides. Dit is een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

We bekeken deze film afgelopen weekend in het Forum en werden bewonderd door hoe het leven op de wadden in alle facetten aan bod komt, van bodemdiertjes tot straaljagers. Niet alleen de natuur wordt in beeld gebracht, ook de mensen die er leven en hoe zij zich voortbewegen en aanpassen aan het Waddengebied. Zeker de moeite waard om te bekijken! Meer lezen of tickets aanschaffen? Zie hier meer op de website van Forum Groningen.