Ontmoet stagiaire Lise

We stellen je graag voor aan Lise. Sinds een aantal weken versterkt ze LAOS. Op dit moment studeert Lise aan de Hogeschool Gent, België. Ze loopt stage en kan daarna haar bachelor behalen in landschaps-en tuinarchitectuur.
‘Op school werken we vooral aan projecten met kleinere schaal, vaak ook stedelijk. Ik wilde graag grotere projecten leren kennen op landschapsniveau. Vooral het versterken van ecosystemen interesseert me, hoe bodem, water en energie daarbij komen kijken. Energie en water zijn actueel, en dit is in Groningen ook merkbaar. Ook de wegenstructuur is hier anders, iets wat in België vaak nog kan verbeteren.’
 
Was de reis naar het Noorden het waard Lise? 
Ja, ik ben heel blij dat ik verder in Nederland ben gegaan, het is niet zo ver van huis, maar voelt toch als een ander land. Ook is Groningen een gezellige studentenstad met een grote groep Erasmus-studenten. Er is van alles te ontdekken.
Op stage heb ik ook al veel geleerd tot nu toe, het is interessant om de praktijk te zien, zoals de bewonersavond waar ik mee ben gegaan.
 
Heb je ook een favoriet project waar je aan werkt tijdens je stage bij LAOS?
Beetsterzwaag vind ik een leuk project, omdat het gaat over een interessant dorpje met landgoederen, heel anders van structuur dan in Belgie. Op die manier leer ik via mijn stage ook andere geschiedenis kennen. 
Ook Veenweide vond ik heel interessant, hier heb ik een doorsnede voor gemaakt, de inhoud was interessant om te leren, omdat het ook een verhaal is over biodiversiteit, landbouw, bodem en water, en hoe deze samenhangen en verbeterd kunnen worden in de toekomst.
 
Lise is gelukkig nog een paar maanden bij ons!