Ruimtelijke kwaliteit in het Groningse aardbevingsgebied

Een bijzonder dossier over het Groningse aardbevingsgebied in Blauwe Kamer. Mathijs Dijkstra gaf zijn reactie op het Groningse toekomstperspectief in gesprek met Mark Hendriks. Tijdens de wandeling die Mark maakte kwam hij o.a. langs een van onze projecten in Maarhuizen. Met afgelopen weekend meteen een mooie mijlpaal voor dit project dat feestelijk werd geopend. We waren hierbij aanwezig en vinden het prachtig om te zien hoe Mayke en Gijs hun droom op deze plek aan het verwezenlijken zijn, meer info.

Verder in Blauwe Kamer: een korte blik op meerdere dorpen waar we een herinrichting van de openbare ruimte hebben uitgevoerd. Mooie voorbeelden waarbij we in samenwerking met Specht architecten, en met de bewoners, een dorpsvernieuwing binnen het versterkingsgebied hebben kunnen maken. We beschouwen hierbij de herinrichting van de straten als een katalysator voor dorpsvernieuwing. Bewoners voelen zich weer verbonden met hun dorp en zijn eerder bereid om te investeren in hun eigen woning.

De gehele reportage – en de andere artikelen in het Groningen-dossier – lees je in de laatste editie van Blauwe Kamer, via deze link.