Uitreiking Anita Andriesenprijs 2021

Op 18 juni 2021 is de uitreiking Anita Andriesenprijs 2021. Dit jaar is het overkoepelende thema van deze prijs ontwerpkracht. De inzendingen en genomineerden laten allen op hun eigen wijze zien hoe ontwerpkracht kan worden ingezet. Zowel Yttje Feddes (landschapsarchitect) als Sandra van Assen (juryvoorzitter) vertellen over de rol van ontwerpkracht bij maatschappelijke opgaven en de noodzaak daarvoor in de huidige en de toekomstige opgave.

Afgelopen jaar heeft Mathijs samen met de andere leden van de Adviescommissie van de Anita Andriesenprijs zowel het thema bepaald als boeiende discussies mogen voeren over ontwerpkracht en ruimtelijke kwaliteit. Het was een genoegen en een eer omdat te kunnen doen. Het is daarom mooi dat we de prijswinnaar nu ook bekend kunnen maken.

Helaas is het vanwege de coronamaatregelen niet voor iedereen mogelijk om fysiek aanwezig te zijn, wel is het evenement tussen 15:00 uur en 16:30 uur via een livestream te volgen. Met behulp van de online tool Mentimeter is het mogelijk voor volgers van de livestream om hun gedachten en mening te delen. Aanmelden voor dit interactieve evenement kan via deze link.

 

Update: Veenatelier heeft de Anita Andriesenprijs 2021 gewonnen. Lees hier meer.

Lees hier een recent gepubliceerd artikel.