Workshop ’t Zandt

Afgelopen jaren is er veel gebeurd in het Zandt. Naast de versterkingen en herinrichtingen van de openbare ruimte is bijvoorbeeld ook Stichting Landgoed De Camping van de grond getrokken. Er staan nog vele veranderingen op stapel. Sommige plannen zijn al redelijk uitgekristalliseerd en andere moeten nog vorm krijgen. Zo droomt Drewes Wildeman van Landgoed de Camping van een groot meer bij het dorp, zien anderen mogelijkheden voor herbestemming van de oude herberg naast kerk, zijn er ideeën over de inrichting en het gebruik van de dorpsranden en nog vele andere wensen.

 

Daarom zijn we deze week samen met inwoners, ambtenaren, standorganisaties, ondernemers en vertegenwoordigers uit het onderwijs gaan schetsen aan een integrale visie voor ’t Zandt. Door samen te schetsen kunnen we een sterk en aantrekkelijk en gedeeld toekomstbeeld bepalen. Door vanuit verschillende invalshoeken naar het toekomstbeeld te kijken  zien we hopelijk nieuwe mogelijkheden en koppelkansen. De oogst aan ideeën vormen de basis voor de volgende stap: het maken van een masterplan voor ’t Zandt.

 

Update: we hebben ons masterplan gedeeld met inwoners tijdens een inloopavond. Benieuwd naar hoe dat ging? Lees hier meer.