LAOS bouwt – projecten in de steigers

LAOS bouwt – projecten in de steigers

De periode tussen het opleveren van een ontwerp en de daadwerkelijke realisatie duurt vaak maanden tot jaren. In de tussentijd vangen we graag een glimp op van het bouwproces van projecten waar we bij betrokken zijn. Langzaamaan krijgt het project steeds meer vorm en zien we ons ontwerp tot leven komen. Vandaag lichten we een aantal projecten uit in Groningen waar op dit moment gebouwd wordt.

Westerwal

In april 2019 leverden we het ontwerp op voor de buitenruimte van Westerwal. Dit nieuwbouwproject is gevestigd op een voormalig fabrieksterrein vlakbij het vroegere Suikerunieterrein en de binnenstad van Groningen op loopafstand. Dit is een prachtige plek om te wonen aan het Hoendiep.

 

 

Van Houtenlaan

Eind juni waren we aanwezig bij de feestelijke opening van het nieuwe appartementengebouw aan de van Houtenlaan. We ontwierpen de buitenruimte voor dit gebouw. Op de foto’s is te zien dat de voorbereidingen voor de buitenruimte in volle gang zijn. De plantjes staan in de grond en in het voorjaar zal het geheel mooi in bloei staan. Bijzonder aan dit project is dat we klimaat adaptieve oplossingen hebben gerealiseerd voor de ruimte. Denk aan een groene parkeerplaats en een bufferruimte om het water op te vangen. Dit draagt bij aan biodiverse doelstellingen.

 

Helperkade

In maart 2020 rondden we het ontwerp af voor de buitenruimte aan de Helperwestsingel. Hier zijn 43 nieuwe woningen gebouwd in opdracht van Slokker Vastgoed, waaronder zowel stadsvilla’s als appartementen en herenhuizen. Mooi is dat het Helperdiep naastgelegen is. Het water met haar groene omlijsting is een prachtig stukje Groningen. Het laat je even vergeten dat je in de stad bent. Dankzij de huidige nieuwbouw- en verbeterplannen zal de kade nog mooier en toegankelijker worden.